Edradour Ballechin, 10 års, Heavely Peated, Single Malt Whisky

Ballechin er et stærkt røget destillat, som de har produceret på Edradour Distillery siden 2003.

Destilleret på røget byg, til den har opnået et niveau på ikke mindre end 50 ppm.

Denne aftapning er overvejende fra ex Bourbon fade med en generøs finish på ex Oloroso Sherry fade, for at skabe ekstra dybde og større kompleksitet. Den er blevet aftappet på 46% uden køle filtrering for at bevare den sande karakter fra fadene.

Navnet Ballechin stammer fra et andet Perthshire gårddistillery, som desværre lukkede dørene i 1927. Der var Alfred Barnard, der i 1880´erne katalogiserede alle destillerierne i Storbritannien, som henviste til at han havde smagt en peated whisky.

465,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

EDRADOUR
Destilleriet Edradour ligger i den spredte bebyggelse Balnauld, gemt i en lille dal, oven for byen Pitlochry. Destilleriet har også været drevet under navnet Glenforres, Det blev grundlagt i 1825. Det nuværende destillerianlæg stammer dog først fra 1837. I næsten 100 år skiftede det mellem forskellige succesrige ejere, før William Whiteley & Co. , et datterselskab i den amerikanske gruppe J.G.Turney & Sons, opkøbte destilleriet i 1933. I 1982 overtog spirituskoncernen Pernod Ricard scepteret. Fire år senere dukkede den 10-årige Single Malt officielt op, som desværre på grund af manglende marketingstrategi udelukkende blev tilbudt i destilleriet.

Vendepunktet kom i 2002, da distilleriet atter kom i skotsk besiddelse. Andrew Symington, indehaver af det uafhængige aftapperfirma Signatory Vintage, fik sin drøm opfyldt ved i løbet af et kun fem minutter langt forhandlingsmøde at købe destilleriet. Kort efter købet resulterede et voldsomt uvejr imidlertid i, at den nye ejer fik en vanskelig start. Begge de nærliggende floder satte det halve destilleri inklusive besøgscentret under vand. Godt et halvt år efter blev Iain Henderson ( tidligere hos Laphroaig ) ansat som produktionsleder. Han omstillede meget hurtigt produktionen, så kvaliteten blev forbedret.

Den største andel ( ca.90 procent ) aftappes i dag som Single Malt. Destilleriet fremstiller ca. 3.000 liter whisky om ugen. Om sommeren har besøgscentret behov for op til 20 guider til at føre de godt 100.000 besøgende ( årligt ) gennem de hellige haller. Edradour regnes for et af Skotlands mindste og kønneste destilleri. www.edradour.com

Kort information

Type:Highland single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Highland
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:46
Lagret på egefad:Ja på Bourbon fade med en Olrosso sherry fads finish
Drikketemperatur:15-17 grader
Bedømmelser